Akció!

Palafelújító lemez mediterrán dolomit szürke, Villas Color

Original price was: 3 555 Ft.Current price is: 3 100 Ft. (Bruttó) / m2

-13%

– Dolomit szürke színű alap
– Mediterrán cserepet utánzó mintázat
– 3D, térhatású megjelenés
– 10 m2 / tekercs
– Palafelújító lemez („Tekercses zsindely„)
– Lángolvasztás (hegesztés) technológiával rögzítik

Palafelújító lemez mediterrán cserép mintával, dolomit szürke szín. Elöregedett, régi palatetők felújítására, ráolvasztásos technológiával. NEM zsindely.

Rendelési és számlázási mértékegysége: m2

Elfogyott

Értesítsenek, amikor ez a termék ismét raktáron lesz

Rendelési lépésköz 10

INGYENES házhoz szállítás az ország egész területén 450,000.- Ft vásárlás felett!

Biztonságos fizetési lehetőség

OTP Simple Payment Logo - zsindely.hu

Palafelújító lemez | tekercses zsindely | Villas Color dolomit szürke
Palafelújító lemez mediterrán dolomit szürke, Villas Color
3 555 Ft Original price was: 3 555 Ft.3 100 FtCurrent price is: 3 100 Ft. (Bruttó) / m2

 

Palafelújító lemez mediterrán dolomit szürke, a gyors segítség

Palafelújító lemez mediterrán dolomit szürke színben (hívják tévesen „tekercses zsindely”-nek is) – egy nagyon gyors és hatékony megoldás akkor, ha palatetőnk elöregedett, de cseréjére nincs megfelelő anyagi keret. Mivel a pala azbeszt tartalma miatt veszélyes hulladék, így eltávolítása és megsemmisítése tekintélyes összegbe kerül. Ezért választják sokan a palafelújító lemez használatát, kényszerű, de hatékony megoldásként.

Palafelújító lemez | tekercses zsindely | Villas Color dolomit szürke
Palafelújító lemez | tekercses zsindely | Villas Color dolomit szürke szín

Mediterrán cserép minta, 3D-s megjelenés

A termék olyan vízszigetelő lemez, amit a képen látható mediterrán cserepet utánzó mintázattal gyártanak. Ezért a tetőt egyben nézve egy mediterrán tetőfedés hatását kelti.  Megjelenése a hódfarkú zsindelyekre hajaz.

Amiben más a Villas Color termékcsalád a piacon található versenytársaktól, az a 3D-s megjelenés. A Villas olyan ásványi szórás mintázatot tudott kidolgozni, ami a földön, a ház előtt álló megfigyelőben térhatású, 3 dimenziós mediterrán cserép látszatát kelti.

A palafelújító lemez méretei

A palafelújító lemez 10 méteres tekercsekben kerül forgalomba. Ezek a tekercsek 10 cm-es átfedéssel kerülnek -lángholvasztásos eljárással- a tetőre. Mivel a termék szabott mintázatú, figyelni kell az illesztésre a felrakás során.

A tekercsek kb. 50 kg súlyúak, ami jelentős feladatot eredményez azok mozgatásakor. Ezekből a tekercsekből 18 kerül egy raklapra. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos családi ház fedéséhez elegendő termék egy raklappal az építkezésre szállítható. Ez az egyik oka annak, hogy ez a palafelújító lemez az egyik legköltséghatékonyabb palatető felújítási módszer.

Palafelújító lemez | tekercses zsindely | Villas Color dolomit szürke

Palafelújító lemez mediterrán cserép mintával - miért nem "tekercses zsindely"?

Nagyon fontos kiemelnünk a különbségeket a zsindely és a palafelújító lemez között. Az elöregedett palatetők gyors és költséghatékony felújítására kifejlesztett palafelújító lemez a meglévő palatetőre kerül beépítésre, lángolvsztásos technikával. A zsindely felrakás ezzel szemben egy fogadó felület – jellemzően OSB lap – kialakítását követően szögeléssel történik. Ehhez nyílt láng vagy más olvasztásos rögzítés használata tilos!

Szintén hatalmas különbség a két anyag között, hogy a zsindely fedés kettős héjalás, tehát a tető minden pontján két réteg zsindely van beépítve. Ugyanakkor a palafelújító lemez mindössze az átlapolások 10 cm széles sávjában képez dupla fedést, minden más felületen egyszeres a fedés. Ez a fedés viszont a teljes felületén a palarétegre van olvasztva.

A legnagyobb különbség mégis a termékek mérete, kiszerelése. Ez a palafelújító lemez, mint minden hasonló, 1 méter széles tekercsekben kerül gyártásra. Ezért nevezik sokan -rettenetesen szakmaiatlan szóhasználattal –  „tekercses zsindely„-nek.  Ez a kiszerelés a palatetők bontás nélküli felújításánál ideális ez a kiszerelés. Ugyanakkor a 10 méter hosszú tekercsek nagy súlya komoly feladatot jelent azok mozgatásakor. Ehhez képest a zsindely 1 méter széles és 30 cm magas lapjai könnyen mozgathatók és kezelhetők. Ugyanakkor palatetők felújítására a zsindely önmagában nem alkalmas. Ehhez a palatetőre egy lécvázat és arra egy OSB lap borítást kell tennük. Így már egy jól zsindelyezhető tetőt kapunk, akár 30 éves IKO garanciával!

Ha már a beépítésben mutatkozó különbségeket taglaljuk, fontos megemlíteni, hogy a palafelújító lemez alá bitumenes kellősítőt kell alkalmazni, ami a zsindely esetében nem csk nem szükséges, de tilos is. Erre a célra bitumenes zsindely alátét lemezt használunk!

Néhány részlet a palafelújító lemez technikai adataiból. 

Ez az SBS modifikált vízszigetelő lemez alapvetően palatetők bontás nélküli felújításához használatos. Ám ugyanilyen jól felhasználható lapostetők szigetelésére, teraszok, kocsibeállók tetőfedésére is.
Hordozó rétege egy erős üveszövet, amelynek szintetikus anyaga nem korhad, nem vesz föl vizet.
A  lemez vastagsága 4,2 mm.
Az SBS modifikáló anyagnak köszönhetően a palafelújító lemez mediterrán dolomit szürke változata -15 fokos hideghajlíthatósággal bír.

A termék összes fizikai jellemzőjét a gyártó által biztosított Termékadatlap-on érhető el.
Szintén a gyártó biztosítja a termék Teljesítménynyilatkozat-át.

Összefoglalás a palafelújító lemez mediterrán dolomit szürke változatáról:

NE hívjuk a vízszigetelő lemezt zsindelynek! Főleg ne essünk a termék osztályok keverésének amatőr hibájába a „tekercses zsindely” kifejezés használatával. A palafelújító lemez tökéletesen ellátja feladatát, a régi, elöregedett palatetők bontás nélküli felújítását. Nem képes azonban zsindelyként funkcionálni, nem is várható ez el tőle. A palafelújító lemez felhasználási módja, mérete és anyaga nagyban különbözik a zsindelytől.
Használjuk palatetők felújításánál, lapos, vagy kis dőlésű tetők vízszigetelésénél.

További információk

Tömeg5,3 kg
Méretek1 × 10 × 0,45 m

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Palafelújító lemez mediterrán dolomit szürke, Villas Color” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − tizennégy =