Hívjon minket! +36-30-468-9945

Ingyenes házhoz szállítás 450,000.- Ft vásárlás felett, az ország egész területén!

Tető kalkulátor zsindelyhez blog | zsindely.hu

Tető kalkulátor használata

Zsindely tető kalkulátor – mire jó?

Tető kalkulátor zsindelyhez
Zsindely tető kalkulátor | zsindely.hu

Tető kalkulátor használatára akkor van szükségünk, ha nincs pontos anyagigény felmérésünk, nincs árazatlan költségvetés vagy más, hasonlóan részletes lista mindarról a rengeteg, apró kiegészítőről, amikre a zsindely mellett szükségünk lesz még a tökéletes zsindely tető elkészítéséhez.

A tető kalkulátor néhány alapadat megadása után egy komplett bevásárló listát ad a kezünkbe, ami tartalmazza a zsindely tető elkészítéséhez szükséges zsindely és alátétlemez mennyiséget, összes tartozékot, kötőelemet, bádogot, stb. Hogy ebből aztán Ön mennyit válogat kosarába, az természetesen már az Ön döntése. Mi javasoljuk a listán szereplő tételek beszerzését, hisz a kalkulátor a gyártó javaslatai alapján számol, tehát a listán található elemekre szükség van a hibátlanul működő zsindelytető elkészítéséhez.

Kalkulátor zsindelyhez – miért jó nekem?

Lássuk hát, mit nyer Ön azzal, hogy a zsindelytető kalkulátorral számol oldalunkon:

A tető kalkulátor – a helyesen megadott méretek esetén – nagyon pontosan kiszámítja a tető nettó felületét és az ennek a tetőnek a fedéséhez szükséges termékek pontos mennyiségét. Nem kell aztán később többi tíz négyzetméternyi megmaradt zsindely vagy alátétlemez sorsáról intézkedni, nincs szükség nagy ráhagyásokra.

A zsindely tető kalkulátor természetesen figyelembe veszi az IKO zsindely típusokra jellemző csomagolási mennyiséget, így a megfelelő értékre kerekít. A zsindely, de az összes tartozék is különböző méretben, csomagolásban érkezik, így fontos tudni pl. hogy a bádogok 2 méteres darabban, vagy a kezdősor 21 méteres csomagban kerül értékesítésre. A tető kalkulátor leveszi ennek gondját az Ön válláról, hiszen minden termék esetében megadja mind a számlázási egység (pl. darab) mind pedig a csomagolási egység (pl. folyóméter) szerinti mennyiséget.

Megmaradt? Visszavesszük!

A tető kalkulátor a tető típusának megfelelő mértékű ráhagyással dolgozik, a tető bonyolultságának, a tetőgeometria komplexitásának megfelelő mértékben, így Önnek ezzel sem lesz gondja.
Amennyiben mégis a lehető legszorosabban és a legkisebb vágási veszteséggel tudják az Ön tetőjét kivitelezni és megmarad valamennyi a vásárolt termékekből, úgy azt természetesen visszavásároljuk Öntől. (FIGYELEM! Visszavásárolni csak és kizárólag a bontatlan, sértetlen, gyári csomagolásban, hozzánk visszaszállított termékeket van módunkban. Számlánként csak egy alkalommal tudunk visszárut fogadni a hatályos törvények alapján!)

Elfelejtett gerincelemet venni és a tetőfedő a fejét vakarja a gerince ülve? Nincs zsindely alátétlemez, mert kimaradt a beszerzésből? Zsindelyragasztóra nem gondolt a mester, amikor a zsindelyt vásárolta?
Mindez nem történhet meg a tető kalkulátor használatával! Minden rajta lesz a listán, amire a tökéletes zsindely felrakás során szüksége lesz. Nem kell bosszankodnia, ácsot visszahívnia egy másik napra, kötbért fizetnie és napokat-heteket halasztani a projektjén egy-egy kimaradt tétel miatt.

Nem kell kezdősor… nincs szükség hófogóra… minek a gerincszellőző – mondja a mester? Ha kivitelezője, tetőfedője hozza az anyagot, úgy csak azokat fogja megvenni, aminek beépítésével, felrakásával tisztában van, gyakorlatot, rutint szerzett beépítésük során. A rossz hír csak az, hogy az Ön tetőjének akkor is szüksége van pl. vápatakaró lemezre, ha a tetőfedő nem gyakorlott annak felrakásában.
A zsindely tető kalkulátor által generált listában benne lesz az összes szükséges tető tartozék és anyag. Így Ön biztos lehet abban, hogy nem maradnak ki létfontosságú elemek a zsindely felrakás során.

A tető kalkulátor időt spórol Önnek! A beadott pár adat segítségével kiszámolt anyagigény számítást Ön elküldi nekünk és mi máris komplett árajánlatot küldünk Önnek!

A kalkulátor használata

A tetők geometriája

A különböző tetőformák anyagigényét eltérő módon kell/lehet kiszámítani. Nem csak azért, mert a különböző tetősíkok változatos geometriai formákat vesznek fel (háromszög, négyzet, téglalap, trapéz, stb.) hanem azért is, mert ezek a térhatároló síkidomok különböző csomópontokat eredményeznek, amelyeknek mind meghatározott módon kell kialakítani a vízzárását. Ezekhez a csomópontokhoz különböző tartozékok (pl. vápatakaró lemez) tartoznak. Természetesen ezeket az adott tetőforma kalkulátora figyelembe veszi az anyagigény számítás során.

Tető kalkulátor oldal | Kontyolt tető kalkulátor | zsindely.hu
Kontyolt tető kalkulátor

Tetőforma kiválasztása

A fentiek miatt az első lépés az Ön tetőjéhez legközelebb álló tetőforma kiválasztása a tető kalkulátor által felkínált lehetőségek közül. A megfelelő tetőforma ábrájára kattintva a program az adott tetőgeometriához tartozó kalkulátorhoz viszi Önt, ahol a következő lépés a választott zsindely típusának és a megfelelő adatoknak a megadása lesz.

Zsindely – de milyen?

Első lépésként a tervezett IKO zsindely típusát kell megadnunk. Erre azért van szükség a kalkulációnak ebben a fázisában, mert a különböző zsindely típusokhoz különböző zsindely felrakás társul. Más tartozékok, másféle kiegészítők szükségesek egyes zsindelyekhez. Szintén eltérő a különböző termékek csomagolási egysége, így nem mindegy, melyik zsindelyhez kalkuláljuk a rendszerelemek mennyiségét.

Alapadatok megadása a tető kalkulátor számára

A kiválasztott tetőforma kalkulátorához ugorva a következő, legfontosabb lépés a tetőn mért méretek kalkulátorba táplálása. Nagyon fontos, hogy a kért méreteket azokon a pontokon vegyük fel a tetőn, ahol a kalkulátor sematikus ábráján a vörös nyilaknak a tetősíkra vetített vonala mutatja. Szintén fontos, hogy a szarufa méreteket mindig az eresz vonalára merőleges síkban mérjük.

Tető kalkulátor beviteli mezők | zsindely.hu
Tető kalkulátor beviteli mezők | zsindely.hu

Figyeljünk arra, hogy a megfelelő méreteket a nekik megfelelő betűjelhez tartozó beviteli mezőbe írjuk be! Csak ebben az esetben kapunk pontos értékeket!

Ehhez szöveges segítséget kapunk a beviteli mezők alatt, mint pl. „Ide írja be az eresz hosszát méterben”. Figyeljen arra, hogy az értékek ne keveredjenek, hiszen a kalkuláció csak abban az esetben működik és lesz megbízható, ha minden adat a valóságnak megfelelően kerül rögzítésre.

Minden adatra szükség van – és jól!

Amikor az első két értéket bevisszük, a tető kalkulátor rögtön megkezdi a részszámításokat. Ez félrevezető lehet, mert megjelenik egy részösszeg az „Összes tetőfelület” mezőben, de ez még nem a végeredmény! Nagyon fontos, hogy minden kért adatot bevigyünk a kalkulátorba, mielőtt bármit is kezdenénk a kapott anyagigény kiírással! Ehhez töltsük ki az összes megkívánt méretet, amit a betűjelek jelölnek.

A számok beírásának módja is fontos: csak és kizárólag számjegyeket írjon (tehát nem kell „6,2 m”, csak „6,2”) tehát nem szabad semmilyen betűjelet tenni az értékek után. Az adatokat méterben kérjük megadni!

Szimmetrikus tetőformák (pl. sátortető) esetén nagyon fontos, hogy az adatokat csak egyszer kell megadni, tehát Önnek nem kell összeadnia körben az összes eresz hosszát, ezt a program maga számolja majd ki.

ÉS KÉSZ!

Amint az utolsó betűjelhez tartozó méretadatot is rögzítettünk a tető kalkulátorba, a program azonnal kiszámolja az adott tetőforma által megkívánt anyagmennyiségeket az összes, az ehhez a tetőhöz szükséges tartozékkal, kiegészítővel és rendszerelemmel.

Ezt a teljes bevásárlólistát Ön kedve szerint használhatja. Ebben szerepel az összes rendszertartozék, amelyre az Ön tetőjéhez szükség lesz.

A lista alatt talál egy kis nyomtató ikont. Erre kattintva az Ön számítógépének nyomtatási panelje nyílik meg, ahol több dolgot is tehet a kalkuláció eredményével. Kinyomtathatja vagy PDF formátumban mentheti, amennyiben az Ön gépén telepítve van a megfelelő konvertáló program. Ezt a PDF file-t vagy nyomtatást aztán elküldheti nekünk egy komplett ajánlat kidolgozására. Még jobb, ha a listát Ön használja a webáruházunkban történő böngészése során. Válogassa össze a listán található termékeket kosarába!

Amennyiben mobil telefonon használja a zsindely tető kalkulátor eszközt, úgy akár egy képernyő fotó beküldése is elegendő számunkra az ajánlat elkészítéshez. Ezt megteheti multimédia üzenetben, Viber, WhatsApp, Messenger szolgáltatásokon keresztül is. (Kérjük fordítson kiemelt figyelmet arra, hogy minden adatot átküldjön. Amennyiben hosszú a lista, lehet, hogy két-három képernyő fotót is kell készítenie, hogy az összes elem rákerüljön.)

A következő lépés…

… már a vásárlás menetének következő lépése. Lépjen be webáruházaink bármelyikébe, válassza ki a listán szereplő termékek Önnek tetsző változatait. Tegye azokat a bevásárlókosárba és adja le rendelését.

Megtehetnénk ezt mi is Ön helyett, de az anyagkiírási lista még csak egy kiindulópont, a további finomhangoláshoz az Ön döntéseire lesz szükség. Milyen színű legyen a zsindely, a szellőző, a hófogó? Milyen hosszú legyen a zsindelyszög? Melyik alátétlemez típust válasszuk? Milyen vastag legyen az OSB tábla? Mindezeket a kérdéseket Ön tudja megválaszolni a termékek összeválogatása során, amelyet a bevásárló lista birtokában immár nyugodtan és teljes körűen tud elvégezni.

Amennyiben nem találná meg az Ön tetőjére jellemző tetőformát a kalkulátor által felkínált lehetőségek között, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot és mi manuálisan kiszámoljuk tetője anyagigényét. A tető kalkulátor fejlesztése folyamatos, egyre több és bonyolultabb tetőformák kerülnek fel folyamatosan.

Minden út hozzánk vezet…

Cégünk több weboldalt is üzemeltet annak érdekében, hogy érdeklődőink, vásárlóink minden információt megkapjanak. A zsindelyaruhaz.hu oldalunk a legjobban ismert ezek közül, hiszen ez a legrégebbi zsindely webáruház. A zsindely.eu oldalunk egy mobil eszközökre optimalizált bemutató oldal, ahol részletes műszaki leírást lehet találni minden zsindelyről. A zsindely.net oldalunk szintén webshop jelleggel üzemel. Így tehát a kalkulátorral kiszámolt anyagmennyiséget Ön bármely módon megrendelheti!


Szerzői jogi figyelmeztetés: FIGYELEM!
Copyright | Blog | zsindely.hu

Tekintettel a tényre. hogy különböző tartalmainkat (szöveg, képek, stb.) konkurens weboldalak a múltban sorozatosan, több alkalommal törvénysértő módon, a szellemi tulajdont semmibe véve másolták, a következő figyelmeztetést javasoljuk komolyan venni minden ilyen céllal idelátogató részéről.

Jelen blogbejegyzés tartalma a szerző, Czidor Andrea szellemi tulajdona. Annak bármilyen másolása, idézése, felhasználása, kinyomtatása T I L O S ! ! ! ! A weboldal üzemeltetője a szerzői jog megsértése esetén minden előzetes figyelmeztetés vagy figyelemfelhívás nélkül szerzői jogi pert indít a jogsértést elkövető média (weboldal, nyomtatvány, stb.) kiadójával szemben. A szerző minden fórumon megtesz minden lehetséges lépést a jogsértő tartalom eltávolíttatása érdekében. A szerző több évtizedes szakmabeli munkássága során összegyűjtött tapasztalatait, képzéseinek, tanulmányainak eredményeit osztja meg ezen a felületen a témában segítséget, támpontot kereső érdeklődőkkel. Ezt a tudást rengeteg időbe és erőfeszítésbe került felépíteni. Kérjük konkurenseinket, hogy a saját képzettségükre, szakértelmükre támaszkodva generáljanak önálló tartalmakat, a szerző szellemi termékeinek eltulajdonítása helyett. Amennyiben mégis szeretné felhasználni bármilyen formában a jelen blogbejegyzés tartalmát, úgy a Kapcsolat menüpontban található elérhetőségeken vegye fel a kapcsolatot a szerzővel. Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 − nyolc =

Ingyenes házhoz szállítás

450,000.- Ft vásárlás felett!

Visszáru lehetőség

A megmaradt terméket visszavesszük

Akár 30 év garancia…

... benne a híres IKO Platina Időszak!

Biztonságos fizetés

SSL titkosított pénztár