Cambridge Xtreme 9,5° laminált zsindelyek

Cambridge Xtreme öntapadó laminált IKO zsindely kategória a zsindely.hu webáruházban
Show Filters

Mind a(z) 8 találat megjelenítve

Mind a(z) 8 találat megjelenítve

IKO Cambridge Xpress laminált zsindelyek

A jövő zsindelye – a zsindely jövője. Ezt mondják a laminált zsindelyekről. Miért? Mert előre mutató termékfejlesztések, a zsindellyel szemben támasztott követelmények, vásárlói visszajelzések, szakmai javaslatok messzemenő figyelembe vétele mellett kialakított zsindely választ ad úgy a kivitelezők, mint a végfelhasználók minden kérdésére.
Tartós, gyors, gazdaságos, biztonságos, gyönyörű, struktúrált, természet közeli… sorolhatnánk napestig, mi teszi a laminált zsindely kategóriát ennyire különlegessé.

Erre a különlegességre épít plusz egy emeletnyi kivételességet a Cambridge Xtreme 9,5° zsindely.

Mi a különbség?

Az IKO laminált zsindelyek családjának mindössze két tagja van. Az  IKO Cambridge Xpress laminált zsindelyek választéka, illetve az IKO Cambridge Xtreme 9,5° laminált zsindelyek csoportja.

A két zsindely típus közötti különbség elsőre aprónak tűnhet, de ez az apró különbség hatalmas felhasználásbeli eltéréseket okoz. A Cambridge Xpress laminált zsindelyek alsó felületén ragasztási pontok húzódnak végig. Ezek a modifikált bitumen pontok a nap melege által aktiválva leragasztják a zsindelyt az alatta lévő zsindelylaphoz, így rögzítve a zsindelyt és segítve a rögzítését.

A Cambridge Xtreme 9,5°zsindely alsó 14 cm-ének teljes hátoldala egy egybefüggő, modifikált bitumenből gyártott ragasztó réteggel van beborítva, amely a teljes hátoldalt leragasztja az alatta lévő zsindelyhez.
Ez az „apró” különbség (teljes hátoldal ragasztás vs. ragasztó pontok) hatalmas alkalmazási terület különbséget jelent: csak és kizárólag a Cambridge Xtreme 9,5° zsindely rakható 9,5° tetőlejtésig. Ez alatt már nem rakható zsindely.

Igaz, hogy ennyire alacsony tetőlejtés esetén már különleges zsindely alátétlemez felrakás szükséges a következők szerint:
– 9,5° és 15° között Armourbase Stick 10 cm-es átlapolással vagy Armourbase Pro Plus 10 cm-es átlapolással
– 16° és 20° között Armourbase Stick 10 cm-es átlapolással vagy Armourbase Pro Plus 10 cm-es átlapolással vagy Armpourbase Pro vagy ECO 50 cm-es átlapolással (duplán fedve)
– 20° felett hagyományos alátétlemez felrakás.

Az IKO Cambridge Xtreme 9,5° laminált zsindelyek előnyei

Elsődleges és hatalmas előnyöket biztosító, különleges tulajdonsága ennek a kategóriának, hogy a Cambridge Xtreme 9,5° laminált zsindelyek látható felületének teljes hátoldala azzal az SBS modifikált bitumennel van befedve, amelyből a hagyományos zsindelyek öntapadó pontjait gyártja az IKO.
Ez a bitumen felület a nap melegének hatására ráolvad az alatta lévő zsindely felszínére és erős kötést hoz így létre, miközben a víz behatolását is lehetetlenné teszi.
Ez a felület hihetetlenül erős ragadást és extrém vízzárási biztonságot kölcsönöz ennek a zsindelynek. Ötvözi ezáltal a robosztus laminált zsindely erejét az öntapadó hátoldalú IKO Shield zsindelycsalád biztonságával.
Ez a tulajdonsága teszi lehetővé, hogy akár 9,5°-os tetőlejtés esetén is alkalmazhassuk zsindely felrakásra.

Ezek a zsindelyek nagyobb lapmérettel rendelkeznek, mint hagyományos zsindely társaik, amelyeket 1 méteres szélességben gyártanak általában. A nagyobb méret miatt kevesebb darab zsindellyel lehet ugyanakkora tetőfelületet fedni, ami gyorsabb, gazdaságosabb és így olcsó zsindely felrakás formájában jelenthet előnyt a végfelhasználó számára.

Másik előnye ennek a zsindely fajtának, hogy nincsenek tagozatok, kivágások, a látható felület egyetlen nagy darabból áll. Így a függőleges soroknak nem kell „futnia”, a felület struktúrája teljesen véletlenszerű, így elrontani lehetetlen.

A következő előnye a laminált zsindelyeknek, hogy rendkívül gazdaságos a felrakásuk, hiszen minden, 15 cm-nél nagyobb nyesedék, leeső darab felhasználható később, így nagyon kevés hulladék keletkezik a zsindely felrakás során.

Az IKO által bevezetett Xpress Lane, amely a Cambridge Xpress zsindely névadó tulajdonsága is, az a 3,5  cm széles szögelési sáv, amely biztosítja, hogy a szögelés soha nem történik rossz helyen. A zsindely felrakási hibákról olvassa el blogbejegyzésünket. Rögtön érteni fogja, milyen hihetetlenül fontos feladatot lát el ez a keskeny szögelési sáv azzal, hogy megelőzi a magasra vagy más rossz helyre ütött zsindelyszögelés lehetőségét.

Ahogy láthatja, az IKO Cambridge Xtreme 9,5° zsindely az IKO gyár csúcsterméke. Leghosszabb garanciális vállalásával -30 év – 15 év Platina Időszak – az IKO világosan jelzi vásárlói felé, hogy ebben a termékében bízik a legjobban és nyugodtan vállal három évtizednyi gondoskodást – mert ez tényleg a jövő zsindelye…