Cambridge Xpress laminált zsindelyek

Cambridge Xpress laminált IKO zsindely kategória a zsindely.hu webáruházban
Show Filters

Mind a(z) 10 találat megjelenítve

Mind a(z) 10 találat megjelenítve

IKO Cambridge Xpress laminált zsindelyek

A jövő zsindelye – a zsindely jövője. Ezt mondják a laminált zsindelyekről. Miért? Mert előre mutató termékfejlesztések, a zsindellyel szemben támasztott követelmények, vásárlói visszajelzések, szakmai javaslatok messzemenő figyelembe vétele mellett kialakított zsindely választ ad úgy a kivitelezők, mint a végfelhasználók minden kérdésére.
Tartós, gyors, gazdaságos, biztonságos, gyönyörű, struktúrált, természet közeli… sorolhatnánk napestig, mi teszi a laminált zsindely kategóriát ennyire különlegessé.

Mi a különbség?

Az IKO laminált zsindelyek családjának mindössze két tagja van. Az ebben a kategóriában található IKO Cambridge Xpress laminált zsindelyek választéka, illetve az IKO Cambridge Xtreme 9,5° laminált zsindelyek csoportja.

A két zsindely típus közötti különbség elsőre aprónak tűnhet, de ez az apró különbség hatalmas felhasználásbeli eltéréseket okoz. A Cambridge Xpress laminált zsindelyek alsó felületén ragasztási pontok húzódnak végig. Ezek a modifikált bitumen pontok a nap melege által aktiválva leragasztják a zsindelyt az alatta lévő zsindelylaphoz, így rögzítve a zsindelyt és segítve a rögzítését.

A Cambridge Xtreme 9,5°zsindely alsó 14 cm-ének teljes hátoldala egy egybefüggő, modifikált bitumenből gyártott ragasztó réteggel van beborítva, amely a teljes hátoldalt leragasztja az alatta lévő zsindelyhez.
Ez az „apró” különbség (teljes hátoldal ragasztás vs. ragasztó pontok) hatalmas alkalmazási terület különbséget jelent: csak és kizárólag a Cambridge Xtreme 9,5° zsindely rakható 9,5° tetőlejtésig. Ez alatt már nem rakható zsindely.

A Cambridge Xpress zsindelyt csak 15°-os dőlésszögtől lehet rakni, 20°-os dőlésig dupla fedéssel készített alátétlemez felrakása mellett. 20° dőlés felett 85°-ig lehet rakni ezt a zsindelyt. Függőleges falra megint kizárólag öntapadós hátoldalú zsindelyek rakhatók.

Az IKO Cambridge Xpress laminált zsindelyek előnyei

Ezek a zsindelyek nagyobb lapmérettel rendelkeznek, mint hagyományos zsindely társaik, amelyeket 1 méteres szélességben gyártanak általában. A nagyobb méret miatt kevesebb darab zsindellyel lehet ugyanakkora tetőfelületet fedni, ami gyorsabb, gazdaságosabb és így olcsó zsindely felrakás formájában jelenthet előnyt a végfelhasználó számára.

Másik előnye ennek a zsindely fajtának, hogy nincsenek tagozatok, kivágások, a látható felület egyetlen nagy darabból áll. Így a függőleges soroknak nem kell „futnia”, a felület struktúrája teljesen véletlenszerű, így elrontani lehetetlen.

A következő előnye a laminált zsindelyeknek, hogy rendkívül gazdaságos a felrakásuk, hiszen minden, 15 cm-nél nagyobb nyesedék, leeső darab felhasználható később, így nagyon kevés hulladék keletkezik a zsindely felrakás során.

Az IKO által bevezetett Xpress Lane, amely a Cambridge Xpress zsindely névadó tulajdonsága is, az a 3,5  cm széles szögelési sáv, amely biztosítja, hogy a szögelés soha nem történik rossz helyen. A zsindely felrakási hibákról olvassa el blogbejegyzésünket. Rögtön érteni fogja, milyen hihetetlenül fontos feladatot lát el ez a keskeny szögelési sáv azzal, hogy megelőzi a magasra vagy más rossz helyre ütött zsindelyszögelés lehetőségét.

Ahogy láthatja, az IKO Cambridge Xpress zsindely hallatlanul sok előnnyel bír, így hát nem csoda, hogy ez a jövő zsindelye – a zsindely jövője!