Téglány zsindelyek

Téglány IKO zsindely kategória a zsindely.hu webáruházban
Show Filters

1–24 termék, összesen 30 db

1–24 termék, összesen 30 db

Téglány zsindelyek kategóriája

Hagyomány, klasszikus megjelenés, visszafogottság

A téglány IKO zsindelyek kétféle kiosztásban kerülnek forgalomba.

– A hagyományosan dél-amerikai 3 tagozatú téglány esetében az 1 méter széles zsindely lapot 3, téglalap alakú kivágással osztják tagozatokra, így egy tagozat értelem szerűen 33 cm széles lesz. Ez a formátum terjedt el a zsindely őshazájában, Kanada és az USA területén, majd szivárgott be Európába is.
Az IKO zsindelyek között ezt a formátumot a Superglass 3T és a Number One 3T téglány zsindelyek képviselik. Mindkét típus esetében a zsindely ár a meghatározó, hiszen az olcsó zsindely kínálatban ezek az IKO zsindelyek még mindig vállalható minőséget képviselnek, tehát kiváló ár/érték arányú döntést hozunk megvásárlásukkal.

– Az Európában jobban elterjedt 4 tagozatú téglány apróbb, 25 cm széles tagozataival a visszafogottság, az elegancia letéteményese. Magasabb ára, hosszabb garanciális ideje jelzi, hogy egy előkelőbb, rangosabb csapat tagjai ők. Az IKO termékskáláján ezt a vágási formát az Armourglass Plus és a Monarch zsindelyek képviselik.
Mindkét 4 tagozatú téglány zsindely APP modifikált bitumennel készült, ami jótékony hatással van rugalmasságukra, minőségükre és élettartamukra is.

Egy zsindely – minden célra

A téglány zsindelyek hatalmas előnye, hogy minden feladatot egy zsindellyel tudunk megoldani. A téglány -legyen akár 3 akár 4 tagozatú- zsindelyből alakítjuk ki a
– kezdősort
– gerincelemet
– a zsindely fedést a tetőn
Míg más vágási formák választása esetén (hódfarkú, méhsejt, gyémánt, laminált) téglány zsindelyt kell vásárolnunk a gerinc- és kezdősor elemek kialakításához, addig ezt a téglány zsindely esetében önmagából tudjuk megoldani.

Zsindely ár, olcsó zsindely

Bár a téglány zsindelyek között találunk nagyon magas minőségű modifikált zsindelyeket is, a 3 tagozatú változatuk hagyományosan az alacsony költségvetésű projektek tetőfedő anyaga. Előszeretettel választják ezeket a termékeket előtetők, terasztetők, kerti faházak, pergolák, gazdasági épületek zsindelyezéséhez, bár tökéletesen alkalmasak lakóépületek, családi házak fedésére is természetesen.